Sekcija združuje člane Podvodne reševalne službe Slovenije, reševalne postaje Nova Gorica, ki deluje pod okriljem Slovenske potapljaške zveze. Reševalna postaja pokriva teritorij Regijskega centra Nova Gorica in Postojna, kar je skupaj šestnajst občin.

To so najboljši in najbolj izurjeni potapljači v društvu, ki so usposobljeni za reševanje iz vode in na vodi v vseh pogojih. Rešujejo ljudi in premoženje ob naravnih, prometnih in drugih nesrečah. Poleg omenjene dejavnosti varujejo tudi prireditve ob in na vodi, ki so organizirane na našem območju; od kajakaških tekmovanj, skokov v vodo, raznih iger na vodi, koncertov na vodi, iskanju pogrešanih oseb, itd.

Društvo je s člani te sekcije pred leti sodelovalo na pomembnih državnih vajah in akcijah Civilne zaščite, ter v dogovoru z Ministrstvom za obrambo sodelovalo pri odstranjevanju neeksplodiranih bojnih sredstev z dna reke Soče pri naselju Avče. Pomoč so med drugim nudili tudi pri največji slovenski tragediji, ki se je pripetila na Blanci.

Člani se redno usposabljajo in organizirajo vaje reševanja skozi vse leto v vseh vremenskih pogojih. So v stalni pripravljenosti, vrhunsko opremljeni in usposobljeni, kar so pokazali na številnih akcijah in vajah.