Izobraževanje

Izobraževanje je ena društvenih temeljnih nalog, saj samo z veliko znanja lahko preprečimo oz. pravilno ukrepamo v primeru izrednih dogodkov. Zato ima komisija za izobraževanje v društvu dolgo tradicijo. V okviru komisije se je v obdobju od ustanovitve društva pa do danes izšolalo veliko potapljačev, od začetnikov pa vse do potapljačev, ki opravljajo nadaljevalne tečaje in nadgrajujejo svoje znanje.

Trenutno ima društvo tri inštruktorje potapljanja, ki organizirajo tečaje potapljanja in potapljaške specialnosti po mednarodno priznanih standardih C.M.A.S (Confederation mondiales des activites subaquatiques) in PSS (Professional scuba schools).

Inštruktorji se ukvarjajo predvsem s šolanjem novih potapljačev ter z dodatnim šolanjem potapljačev na nadaljevalnih potapljaških tečajih. Komisija vsako leto v mesecu aprilu razpiše začetni in nadaljevalni tečaj, celo leto pa organizira predavanja in tečaje potapljaških specialnosti kot so: potapljač reševalec, potapljač kompresorist, nudenje prve pomoči s kisikom (DAN Oxygen Provider), potapljanje pod ledom, nočno potapljanje, globinsko potapljanje, potapljanje na razbitinah, potapljanje s suho obleko, potapljanje v toku, tehnično potapljanje s plinskimi mešanicami Nitrox in Trimix, itd.